Χωρίς πολλές εκπλήξεις κύλησε η 88η απονομή των βραβείων Όσκαρ με οικοδεσπότη τον Κρις Ροκ, ο οποίος είχε παρουσιάσει και πάλι την τελετή το 2005. Η τελετή απονομής των Όσκαρ για το 2016 έγινε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο Dolby Theatre στο Hollywood.

Στις υποψηφιότητες για τα φετινά Χρυσά Βατόμουρα συναντάμε μεγάλα ονόματα που δεν έκαναν και τις καλύτερες επιλογές αυτή τη φορά. Βέβαια και ταινίες που έκοψαν πάρα πολλά εισιτήρια στον κινηματογράφο δεν γλύτωσαν από την υποψηφιότητα. Οι ταινίες Fifty Shades of Grey (Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι), Jupiter Ascending (Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ) και Pixels συγκέντρωσαν από 6 υποψηφιότητες από τις συνολικά 9 κατηγορίες. Από κοντά με 5 υποψηφιότητες ακολουθεί η ταινία Fantastic Four, ενώ η ταινία Mortdecai (Ο Κύριος Μορντεκάι) είναι υποψήφια για 3 Χρυσά Βατόμουρα.

Η 87η τελετή απονομής των Όσκαρ έγινε στις 22 Φεβρουαρίου 2015 με παρουσιαστή τον Νηλ Πατρικ Χάρις.

Κάθε χρόνο μία μέρα νωρίτερα από την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τα Χρυσά Βατόμουρα (Razzie Awards). Το ίδιο συμβαίνει και με την τελετή, φέτος η 35η απονομή των Χρυσών Βατόμουρων θα γίνει το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015.

Η 72η απονομή για τις Χρυσές Σφαίρες έγινε την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, οικοδέσποινες της βραδιάς για 3η συνεχόμενη χρονιά ήταν η Τίνα Φέι και η Έιμι Πόλερ.

Μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου φέτος είναι υποψήφιοι για τα Αντι - Όσκαρ δηλαδή τα Χρυσά Βατόμουρα.

Η 86η τελετή απονομής των Όσκαρ έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Μαρτίου 2014 στο Λος Άντζελες, με οικοδέσποινα της βραδιάς την Έλεν Ντε Τζένερις.

Η 71η απονομή για τις Χρυσές Σφαίρες έγινε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014 στο ξενοδοχείο Μπέβερλι Χίλτον. Οικοδέσποινες της βραδιάς ήταν η Τίνα Φέι και η Έιμι Πόλερ.

Το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας απέσπασε ο Μπεν Άφλεκ με την ταινία του Επιχείρηση Αργώ (Argo).

Η 33η απονομή των Χρυσών Βατόμουρων 2013 (Golden Raspberry Award) έγινε στις 23 Φεβρουαρίου 2013.

Δείτε τις υποψηφιότητες και τους νικητές για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες 2013.

Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2013.

Η Weta Workshop έκανε και πάλι το θαύμα της.