Κριτικές για τις ταινίες Μποβαρί

Βαθμολογήστε την Ταινία!
(0 ψήφοι)
Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Δύο διαφορετικές ταινίες με παρόμοιο περίπου θέμα και τίτλο. Για να μην νομίζετε ότι είναι η ίδια ταινία αποφάσισα να κάνω μία σύγκριση για να ξεκαθαριστεί λίγο το τοπίο. Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι Κριτική Μαντάμ Μποβαρί VS Άλλη Μποβαρί.

Η ταινία «Η Άλλη Μποβαρί» (Gemma Bovery) κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το Νοέμβριο του 2014, ενώ η ταινία «Μαντάμ Μποβαρί» (Madame Bovary) τον Ιούνιο του 2015.

Πρώτα έπεσε στα χέρια μου η «Μαντάμ Μποβαρί» η οποία είναι βασισμένη στο πασίγνωστο βιβλίο του Γκιστάβ Φλομπέρ. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η Μία Βασικόφσκα η οποία έπαιζε την Αλίκη στην ταινία «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον. Την έχουμε δει επίσης στις ταινίες «Stoker», «Lawless», «The Double» και «Maps to the Stars».

Η ταινία προφανώς (χωρίς να έχω διαβάσει το βιβλίο) πατάει στα χνάρια του βιβλίου και κυλάει λίγο αργά για τα δικά μου δεδομένα. Γενικά μου άρεσε ο τρόπος που αποδόθηκε η ιστορία, ωραία η μεταφορά στην τότε εποχή αλλά συνολικά η ταινία μου φάνηκε λίγο μονότονη.

Βαθμολογία Ταινίας: 2 στα 5 αστέρια
Είδος Ταινίας: Ρομαντική, Δραματική, Εποχής, Βιογραφική

Η «Άλλη Μποβαρί» από την άλλη μεριά διαδραματίζεται στο σήμερα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η Τζέμα Άρτερτον. Η πλοκή δεν είναι βασισμένη στο βιβλίο (αν και υπάρχουν κοινά στοιχεία) αλλά σε ένα εικονογραφημένο μυθιστόρημα της Πόζι Σίμοντς που κυκλοφόρησε σε κάποια εφημερίδα.

Ο Μάρτιν (τον υποδύεται ο Φαμπρίς Λουκινί) ο φούρναρης, είναι λάτρης της λογοτεχνείας και μεγάλος θαυμαστής του βιβλίου. Όταν μία μέρα ένα ζευγάρι με το επώνυμο Μποβαρί θα μετακομίσει στο διπλανό σπίτι εκείνος θα «δει» την αυθεντική ιστορία να ζωντανεύει μπροστά του.

Βαθμολογία Ταινίας: 3 στα 5 αστέρια
Είδος Ταινίας: Ρομαντική, Κοινωνική, Βιογραφική

Τελικά νομίζω ότι καλύτερα που είδα τις ταινίες με αυτή τη σειρά γιατί η πρώτη είχε την κλασική ιστορία και η δεύτερη μια σύγχρονη παραλλαγή της. Έτσι γνωρίζοντας την ιστορία αναρωτιόμουν τι θα γίνει και με τι τρόπο θα γίνει σε αυτή την εκδοχή. Συγκριτικά μου άρεσε η 2η ταινία πιο πολύ αλλά καμία από τις δύο δεν με ενθουσίασε τρομερά.

Δείτε το Βίντεο

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Copyright pestograpta.gr
All right reserved.

Απαγορεύεται η αντιγραφή του περιεχομένου, δίχως την έγκριση των διαχειριστών!

Άρθρα

Facebook